top of page

DARI KIRI – SAM FAREEZ JEFRI (PROPERTY MANAGER), ABDUL WAHAB ABDUL RAHMAN (“DEBT SOLUTION CONSULTANT”), HJ JEFRY MD ARIF (“CHIEF EXECUTIVE OFFICER (CEO”) DAN ZULKIFLY  SAMSUDIN (“DEBT SOLUTION CONSULTANT”) .

:

:​

:

Hj Jefry Md Arif

Chief Executive Officer (CEO)

Ketua Aktivis

Nama 

Jawatan Terkini

Peranan di NGO

Pengalaman  

Graduan didalam bidang Pengurusan dan Perniagaan (pengkhususan didalam Insuran). Pernah berkhidmat dengan Maybank selama 4 tahun dan 23 tahun bersama CIMB Bank Berhad sejak Bank Bumiputra Malaysia Berhad didalam “Jabatan Audit Dalaman” selama 10 tahun dan "Commercial Recovery Department" selama 13 tahun sebelum mengambil alih syarikat NPL Smart Solution pada 02.07.2015.

:

:​

:

Abdul Wahab Abdul Rahman

Senior Debt Management Consultant

Aktivis

Nama 

Jawatan Terkini

Peranan di NGO

Pengalaman  

Bertugas di bidang pentadbiran di Suruhanjaya Tinggi Malaysia, Singapura selama 9 tahun dan pernah bertugas di Kaherah, Beirut, Tehran, Indonesia, Taiwan, dan Filipina. Menceburi bidang perhotelan di Kuching, Sarawak selama 5 tahun, bidang pemasaran selama 8 tahun sebelum menyertai Utama Wardley Merchant Bankers selama 4 tahun. Seterusnya beralih kepada perhubungan media selama 10 tahun dan bidang Pendidikan selama 6 tahun di Singapura, Kuching, London dan Kuala Lumpur. Menyertai NPL Smart Solution pada 2013.

:

:​

:

Zulkifly Samsudin

Senior Debt Management Consultant

Aktivis

Nama 

Jawatan Terkini

Peranan di NGO

Pengalaman  

Bertugas di HSBC Bank Malaysia Berhad sejak 01.07.1975 di cawangan Pulau Pinang dan seterusnya ditukarkan ke beberapa bahagian seperti "Methods Research", Operasi, Kredit, Pengurus Cawangan, Pemasaran dan Operasi Kad Kredit sehinggalah bersara pada Oktober 2011 sebagai Ketua Unit di Jabatan “Securites” Kawalan Perniagaan, Kuala Lumpur. Kemudian menyertai NGO Arthritis Foundation Malaysia pada 2014 sebagai Pengurus Besar. Menyertai NPL Smart Solution pada 01.09.2015.

:

:​

:

Sam Fareez Bin Jefri

Property Manager

Aktivis

Nama 

Jawatan Terkini

Peranan di NGO

Pengalaman  

Graduan didalam bidang Kejuruteraan Mekanikal serta aktif didalam bidang Hartanah dan IT. Melibatkan diri sebagai Aktivis sukarelawan didalam NGO bagi membantu peminjam dan pengguna yang bermasaalah untuk menyediakan dana melalui penjualan asset. Ini bagi merealisasikan satu cadangan pembayaran / penyelesaian dapat diajukan kepada pihak Bank atau Syarikat Pengguna untuk menangani permasalahan hutang yang mereka hadapi.

bottom of page